Leiden
Stadsnieuws
Algemeen
2021 is het Jaar van de Tuin
In 2021 komt uw tuin of balkon in de schijnwerpers te staan! De gemeente Leiden heeft 2021 als Jaar van de Tuin bestempeld.

Leiden bereidt zich voor op een toekomst waarin het vaker hard gaat regenen en er ook lange droge, hete periodes zullen zijn. Om hier goed op voorbereid te zijn investeert de gemeente op verschillende manieren. Eén van deze manieren is het toevoegen van extra groen. 

Wat kunt u verwachten? 
Meer dan de helft van het oppervlak van Leiden is van particulieren en bedrijven. Daar liggen dus kansen! Tijdens het Jaar van de Tuin staat uw tuin of balkon centraal. Wij geven u tips hoe u uw tuin kunt vergroenen of hoe u de tuin en balkon aantrekkelijker maakt voor insecten en vogels. Ook bieden we in de loop van het jaar leuke acties voor buurt- of straatinitiatieven. Natuurlijk kunt u ook tips verwachten over bijvoorbeeld het opwekken van energie in de tuin of hoe u tuinmateriaal een tweede leven geeft. Ook nodigen we u uit om uw tips met de stad te delen! 

Doe mee met de tuinvogeltelling
Wie dacht dat januari een saaie maand is in de tuin heeft het mis. Er zijn genoeg vogels te ontdekken. Doe mee met de tuinvogeltelling op 29, 30 en 31 januari en help onderzoeken of bepaalde buurten aantrekkelijker voor vogels kunnen worden gemaakt. Meer informatie vindt u op www.tuinvogeltelling.nl. Wilt u goed voorbereid zijn op de tuinvogeltelling? Meldt u dan aan voor het webinar ‘Nationale Tuinvogeltelling’ op 28 januari om 19.00 uur. Meer informatie en aanmelden via www.gagoed.nl/tuinvogeltelling
 
 
 
 
Facebook   Twitter   Instagram   Linkedin
...