Leiden
Stadsnieuws
Algemeen
28e editie Leiden Marathon28e editie Leiden Marathon
 
Eindschetsboek Leiden 2040 klaar
Een paar maanden geleden konden Leidenaren de toekomst van onze stad schetsen in het Schetsboek Leiden 2040. Nu zijn alle binnengekomen schetsen en ideeën verwerkt tot één digitaal Eindschetsboek! Samen met allerlei andere informatie vormt dit input voor het toekomstplan voor Leiden (Omgevingsvisie Leiden 2040).

Is er in 2040 meer hoogbouw? Waar parkeren we? Hoe gaan we om met duurzame energie? De mening van de Leidenaren over deze en meer vraagstukken is te zien in het Eindschetsboek. Leidenaren willen meer groen in de stad en hebben verschillende ideeën voor hoogbouw geschetst om de woningnood op te lossen.
Bekijk ook de andere resultaten en de schetsen. Iedereen die zijn ideeën ingeleverd heeft: bedankt! 

Meer ideeën
Naast de schetsboeken heeft de gemeente meer ideeën voor de toekomst opgehaald. Vijftig betrokken Leidenaren uit allerlei verschillende hoeken (‘stadmakers’) hebben drie toekomstscenario’s gemaakt. Jongeren deden hetzelfde op speciale avonden, op scholen en buitenschoolse opvang. De opgehaalde input is samen met het Eindschetsboek te vinden op www.leiden.nl/2040.

Week van het Stadsgesprek
Zo maken stad en inwoners we samen het toekomstplan voor Leiden, de Omgevingsvisie Leiden 2040. Tijdens de week van het Stadsgesprek (24 t/m 30 november) zijn er discussies en presentaties. Houd www.leiden.nl/2040 in de gaten voor het hele programma.
 
 
Facebook   Twitter   Instagram   Linkedin