Leiden
Stadsnieuws
Algemeen
28e editie Leiden Marathon28e editie Leiden Marathon
 
Fotowedstrijd ‘Schoonheid van het Leidse water’
Juryvoorzitter Patricia Nauta maakte afgelopen woensdag (17 oktober) de prijswinnaars bekend van de fotowedstrijd ‘De schoonheid van het Leidse water’. Dit deed zij tijdens het Waterambacht-symposium ‘Water in Leiden’ in de Marekerk. Wethouder Martine Leewis (Duurzaamheid, Mobiliteit & Beheer Openbare Ruimte) rijkte de prijzen uit.

De 1e prijs ging naar Anja du Mortier voor haar prachtige foto van de Witte Singel. Anja du Mortier droeg de prijs op aan haar inmiddels overleden ouders, die grote waterliefhebbers waren. Anja: “Ik heb de foto gemaakt tijdens een wandeling met mijn honden. Zij hebben de locatie en het standpunt bepaald.” De 2e prijs ging naar Carla Matthee met een foto vanaf de Catharinabrug bij zonsondergang en de 3e naar Frans van Steijn met een avondfoto van het waterplein bij de Hoogstraat.  Opschoning van het Leidse water
De fotowedstrijd werd georganiseerd door de Historische Vereniging Oud Leiden (HVOL), het Waterambacht Leiden (WAL) en de gemeente als onderdeel van het project ‘De opschoning van het Leidse water’ in het kader van het programma Binnenstad 2018. Doel van het project is inwoners van Leiden en omgeving onder andere bewuster te maken van de schoonheid van het Leidse water en daar zorgvuldiger mee om te gaan. Bijvoorbeeld door boten goed te onderhouden en walkanten netjes te houden.   

Fotowedstrijd
Inwoners uit Leiden en omgeving werden opgeroepen om (maximaal) drie foto’s op te sturen die het Leidse water laten zien. De fotowedstrijd leverde meer dan 200 foto’s op die aan de wedstrijdvoorwaarden voldeden. Een jury van professionele fotografen onder voorzitterschap van Patricia Nauta, de afgelopen twaalf maanden de Leidse stadsfotograaf, beoordeelde de foto’s en kende de prijzen toe. De prijswinnaars ontvingen hun foto groot afgedrukt op acrylaat en mogen samen met een aantal vrienden en/of familieleden met Aaf Verkade van onderwaterinleiden.nl, adviseur Stadsgrachten, gaan zaklampvissen in de Leidse grachten.   

Tentoonstelling
Van woensdag 24 oktober tot 1 december kunt u vijftien door de jury geselecteerde  foto’s bewonderen in de hal van het stadhuis.
 
 
Facebook   Twitter   Instagram   Linkedin