Leiden
Stadsnieuws
Garenmarkt
Kom morgen naar de Dag van de Bouw bij parkeergarage Garenmarkt
Wilt u alvast ervaren hoe het is om in de ondergrondse parkeergarage te staan? Tijdens de Dag van de Bouw is het mogelijk! Kom op zaterdag 15 juni tussen 10.00 en 16.00 uur naar de bouwplaats aan de Raamsteeg. Op dit moment is de bouwkuip op zijn diepste punt (circa 16 meter diep) en worden de prefab vloeronderdelen geplaatst. 

Wat is er te doen? 
Bouwcombinatie Dura Vermeer-Besix geeft doorlopend presentaties in de bouwkeet en er zijn kraampjes met informatie over het project en de nieuwe inrichting van het plein. Om de bouw van dichtbij te kunnen bewonderen, is in de bouwkuip een route door de parkeergarage uitgezet. Omdat de parkeergarage nog in aanbouw is, kunnen er alleen kleine groepen bezoekers de bouwkuip in.  
Ontmoet de CPO
Sinds kort is de Chief Parking Officer van de gemeente Leiden actief. Hij volgt het bouwproces op de voet en maakt vlogs en filmpjes over de bouw van parkeergarage Garenmarkt. Wilt u de CPO live ontmoeten? Tijdens de Dag van de Bouw is hij tussen 10.00 en 14.00 uur te vinden op de bouwplaats.  

Stevig schoeisel
Zorg dat u stevig schoeisel aan heeft voor het bezoek aan de bouwplaats. Draag geen slippers of hakken. De bouwkuip alleen toegankelijk als u goed ter been bent en is niet toegankelijk voor kleine kinderen. Houdt u zich verder - voor uw eigen veiligheid - aan de aanwijzingen van het personeel op de bouwplaats. 

Begin 2020 open
De garage biedt straks plek aan 425 auto’s verdeeld over vijf parkeerlagen. Zowel de inrit als de uitrit van de garage liggen in de Korevaarstraat en de voetgangersentree komt aan de rand van het plein. Het ontwerp is gemaakt door het Leidse architectenbureau Studio VVKH. Belangrijke kenmerken van het ovaalvormige ontwerp zijn verkeersveiligheid, kolomvrije parkeervakken en een lichte uitstraling. Naar verwachting wordt parkeergarage Garenmarkt begin 2020 geopend. 

De eerste schop gaat in de grond
Om 11.00 uur markeren wethouder Fleur Spijker (Duurzame Verstedelijking, Ruimte & Wonen) en Ralph Peeters namens de bouwcombinatie de start van de definitieve inrichting van het gebied en gaat in de Korevaarstraat de eerste schop de grond in.
 
Facebook   Twitter   Instagram   Linkedin